Herhaalservice – Apotheek Hofsteede – Oss

Herhaalservice

Met uw huisarts hebben wij afspraken gemaakt over onze Herhaalservice. Zo kunnen wij automatisch uw medicijnen leveren, die u langdurig gebruikt regelen. Met de Herhaalservice zorgen uw huisarts en apotheker samen voor uw herhaalmedicatie. U hoeft zelf geen herhaalrecepten meer aan te vragen. De Herhaalservice is een kosteloze dienst van uw apotheek.

 

Voor welke medicijnen is de Herhaalservice bedoeld?

Voor alle medicijnen die u doorlopend en iedere dag in dezelfde hoeveelheid gebruikt.

 

Hoe werkt de Herhaalservice?

De apotheek houdt uw voorraad herhaalmedicijnen bij. Ongeveer twee weken voordat uw medicijnen op zijn, ontvangt u van ons een bericht per e-mail (of per post indien u niet beschikt over een e-mailadres). Hierin staat dat we bij uw huisarts een herhaalrecept hebben aangevraagd voor uw medicijnen en wanneer ze voor u klaarstaan. In dat bericht vragen wij u ook om contact met de apotheek op te nemen als:
• u nog voldoende medicijnen in voorraad hebt;
• er iets in uw medicijngebruik is gewijzigd;
• u nog iets anders wilt bestellen, zoals medicijnen zonder recept of een herhaalrecept voor medicijnen die u niet regelmatig hoeft te gebruiken.
Ongeveer een week voordat uw medicijnen op zijn, staat de nieuwe voorraad voor u klaar in de apotheek of worden uw medicijnen thuisbezorgd.

 

Hoe krijg ik mijn medicijnen thuis?

U kunt uw medicijnen in de apotheek ophalen. Mocht u slecht ter been zijn of uw medicatie om een andere reden niet op kunnen of willen halen, dan kunnen wij deze ook bij u thuis bezorgen. Als u hiervoor kiest, vragen wij u om op het afgesproken tijdstip thuis te zijn.

 

Normaal kom ik mijn medicijnen altijd halen, kunnen ze ook eenmalig bezorgd worden?

Dat is geen probleem. Met één telefoontje of mailtje naar de apotheek is dat geregeld.

 

Ik gebruik meerdere medicijnen en wil die graag allemaal tegelijk ontvangen. Kan dat?

Het kan zijn dat u van uw medicijnen verschillende hoeveelheden op voorraad heeft en deze daardoor op verschillende momenten op zijn. Bij aanvang van de Herhaalservice vragen wij u daarom uw medicijnen te tellen, zodat wij de voorraden gelijk kunnen trekken. U krijgt dan eenmalig aangepaste hoeveelheden van uw medicijnen om zo de medicatie gelijk te laten lopen. In het vervolg krijgt u dan uw medicijnen allemaal tegelijk geleverd.

Ook als u al deelnemer bent aan de Herhaalservice, kan het voorkomen dat uw voorraden op een bepaald moment niet meer gelijk lopen en u ze dus weer op meerdere momenten geleverd krijgt . Als u liever alles weer in één keer wilt ontvangen, kunt u contact opnemen met de apotheek. Wij zullen dan opnieuw de voorraad van al uw medicijnen gelijkschakelen.

 

Wat moet ik doen als ik op vakantie ben, op het moment dat mijn medicijnen klaarstaan?

Als u in de week dat uw medicijnen worden klaargezet of bezorgd niet thuis bent, neem dan ruim op
tijd contact met ons op. Dan kunnen we de levering vervroegen.

 

Wat moet ik doen als mijn medicijnen te vroeg op zijn?

In principe heeft u altijd ruim voldoende medicijnen tot aan de volgende automatische levering. Mocht het toch voorkomen dat een medicijn eerder op is, neem dan contact op met uw apotheek. Wij zorgen voor een passende oplossing.

 

Wat moet ik doen als ik nog voldoende medicijnen heb?

Neem in dat geval contact op met uw apotheek. Wij gaan vervolgens met u na hoe het komt dat onze gegevens niet kloppen met uw voorraad. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de dosering is gewijzigd. Wij passen dit aan en spreken een nieuwe leveringsdatum met u af.

 

Wat moet ik doen als ik een nieuw herhaalmedicijn krijg voorgeschreven?

Bij een nieuw medicijn krijgt u van uw huisarts in de eerste instantie een recept voor twee weken mee. Bij inlevering in de apotheek informeren wij u over de werking en het gebruik van het medicijn. Bij het tweede recept, kunt u eventuele vragen die u nog hebt aan ons stellen. Vanaf de derde verstrekking krijgt u uw nieuwe medicijn automatisch geleverd, dus via de Herhaalservice. Ook dan kunt u uiteraard altijd met uw vragen bij ons terecht!

 

Wat moet ik doen als de dosering verandert?

Wij verzoeken u elke verandering spoedig aan ons door te geven. Wij zorgen er dan voor dat de automatische levering van uw medicijnen aan de nieuwe situatie wordt aangepast.

 

Wat moet ik doen als ik met een medicijn moet stoppen?

Geef dit zo spoedig mogelijk aan ons door. Wij passen uw dossier aan en de automatische levering voor dit medicijn wordt vervolgens stopgezet. De voorraad die u nog had, kunt u ter vernietiging afgeven in de apotheek.

 

Wat gebeurt er met medicijnen die al klaargezet en gedeclareerd zijn, maar die ik niet meer nodig heb?

Als u er medicatie voor u klaarstaat die u niet meer nodig heeft, bijvoorbeeld omdat u ermee gestopt bent, dan zullen wij deze terug nemen in onze voorraad. Mocht deze medicatie al bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd zijn, dan zullen wij de declaratie terugdraaien en de kosten terugbetalen aan uw zorgverzekeraar, die de kosten weer met u zal verrekenen.

 

Hoe zet ik de Herhaalservice stop?

Met uw huisarts is afgesproken dat de Herhaalservice de te volgen werkwijze is voor alle medicatie die ervoor in aanmerking komt. Mocht u desondanks niet langer aan de Herhaalservice deel willen nemen of deze om een andere reden stop willen zetten, dan kunt u dat aan ons doorgeven, het liefst schriftelijk of via e-mail. Wij zullen dan zorgen dat de Herhaalservice stopt en brengen uw huisarts daarvan op de hoogte. Vervolgens kunt u uw medicijnen dan weer op de oude manier aanvragen bij uw huisarts als ze op zijn.

 

Waar kan ik terecht?

Mocht u nog vragen hebben, kom dan gerust langs in uw apotheek. U kunt ons natuurlijk ook bellen of mailen.