Bouw Gezondheidscentrum De Ruwaard – Apotheek Hofsteede – Oss

Bouw Gezondheidscentrum De Ruwaard

Apotheek Hofsteede gaat verhuizen! In 2022 en 2023 bouwen wij samen met andere zorgverleners aan Gezondheidscentrum De Ruwaard. Het komt op de plek van het voormalige wijkcentrum d’n Iemhof, vlak achter ons huidige pand.

 

Samenwerking

In het nieuwe gezondheidscentrum komen de volgende zorgverleners:

  • Apotheek Hofsteede
  • Huisartsenpraktijk Talmastraat
  • Huisartsenpraktijk D’n Iemhof
  • Huisartsenpraktijk Bredero
  • Beter Thuis fysiotherapie & ergotherapie
  • FysioCentrum Oss
  • Psychologenpraktijk Oss
  • Diëtist Ruth
  • Podotherapie Peeters

Deze partijen werken momenteel al samen, maar door de korte lijnen zal het samenwerken nog eenvoudiger en intensiever worden

 

Gloednieuwe apotheek

De verhuizing naar een gloednieuw en op maat gemaakt pand geeft ons de mogelijkheid om onze zorgverlening en service aan u verder te verbeteren en uit te breiden.
We besteden veel aandacht aan het verbeteren van uw privacy aan de balie, onder meer door de publieksruimte aanzienlijk te vergroten.
Ook komt er een afhaalkluis: hiermee zullen wij u de mogelijkheid geven om uw medicatie af te halen op ieder gewenst tijdstip, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Gemakkelijk en snel!
Verder zullen wij beschikken over meerdere spreekkamers, zodat u ongestoord gesprekken kunt voeren met een van onze apothekers, farmaceutisch consulenten of andere medewerkers.

Mocht u nog wensen of goede ideeën hebben voor de inrichting van de apotheek, dan nodigen wij u van harte uit deze aan ons kenbaar te maken. Dat kan via het volgende formulier.

Sloop en bouw

Met de realisatie van Gezondheidscentrum De Ruwaard gaat een lang gekoesterde wens van zowel ons als zorgverleners als van de bewoners in de wijk in vervulling.
De sloop van het wijkcentrum d’n Iemhof zal in twee fasen plaatsvinden, waardoor de praktijken die in het huidige wijkcentrum zitten op de huidige locatie open kunnen blijven tijdens de bouw. Ook de apotheek blijft tijdens de sloop en bouw op de huidige locatie geopend.
De start van de nieuwbouw vangt aan medio 2022. Het toekomstbestendige gezondheidscentrum is een ontwerp van architectenbureau Homemade uit Vleuten, een bureau met veel ervaring in de gezondheidszorg. Wij hebben gekozen voor een modern, strak gebouw met een duurzaam karakter.

De ingebruikname van het pand staat gepland medio 2023.